Agriturismo Noord Italië → 10 Luxe, Mooi En Kindvriendelijk (o.a. Met Zwembad En Bij De Italiaanse Meren) (2024)

Ben jij op zoek naar een agriturismo in Noord-Italië? Lees dan snel verder want wij hebben de leukste agriturismo's in Noord-Italië voor je op een rij gezet. Of je nu op zoek bent naar een rustige agriturismo midden in de natuur of een kindvriendelijk vakantie-adresje voor het hele gezin. Er zijn genoeg opties om uit te kiezen. Ontdek ze hieronder allemaal en laat je inspireren voor jouw vakantie.

Inhoud:

  1. Agriturismo Noord-Italië
  2. Agriturismo Borgo Ameno Ani (Ligurië)
  3. Vakantie boerderij in Cittiglio Ani (Lombardije)
  4. Agriturismo Badalone (Comomeer)
  5. Agriturismo Mongalletto (Piemonte)
  6. Natuurhuisje in Pigna (Ligurië)
  7. Agriturismo Redó (Gardameer)
  8. Agriturismo Al Marnich (Lombardije)
  9. Agriturismo Farmhouse La Barberina (Zuid-Tirol)
  10. Kleinschalige agriturismo in Maccagno con Pino e Veddasca (Lago Maggiore)
  11. Agriturismo Giacomino (Comomeer)

Agriturismo Noord-Italië

Wat nu zo leuk is aan een vakantie bij een agriturismo in Noord-Italië? Hier ervaar je het echte Italiaanse leven van dichtbij. Vaak is een agriturismo een boerenbedrijf, waar je een kijkje achter de schermen krijgt en bovenal: kunt genieten van de echt lokale producten uit de streek. Wat dacht je bijvoorbeeld van de beste wijnen en noten uit Piemonte of de olijfolie uit Ligurië? Noord-Italie heeft zoveel mooie regio’s die allemaal hun eigen charme hebben.

Zo heb je de bekende Italiaanse meren helemaal bovenin, zoals het Gardameer en het Comomeer, waar verkoeling nooit ver weg is. Maar ook de kleurrijke dorpjes aan de Bloemenriviera en natuurlijk de prachtige bergen in de Dolomieten. En heb je wel eens van Piemonte gehoord? Daar kun je uren rijden over de smalle Italiaanse wegen met uitzichten over de glooiende wijnvelden. En bij terugkomst bij zo’n agriturismo laat je je verwennen met heerlijke lekkernijen of een plons in het zwembad. Ook ideaal voor een vakantie met kinderen! Hieronder tref je onze tips voor luxe, mooie en kindvriendelijke agriturismo in Noord-Italië, in willekeurige volgorde.

Agriturismo Borgo Ameno Ani (Ligurië)

  • Aantal personen1 – 6
  • PrijscategorieGoedkoop
  • Hond toegestaanJa
  • PluspuntRustige ligging + groene omgeving

Verlang je naar rust en ontspanning? Dan is Agriturismo Borgo Ameno Ani de ideale plek voor jouw volgende vakantie. Dit intieme appartementencomplex bevindt zich in een serene, groene omgeving, vlakbij zee en de prachtige Lerrone vallei. Overdag kun je heerlijk ontspannen bij het zwembad, waar comfortabele ligbedden voor je klaar staan. Maar je kunt er ook op uit trekken in de omgeving en de schilderachtige dorpjes in de omgeving verkennen. Of bezoek je liever de betoverende stranden van Alassio op zo’n 12 km afstand? Bij deze agriturismo in Noord-Italië met zwembad zijn genoeg opties om je te vermaken.

Meer info en boeken

Vakantie boerderij in Cittiglio Ani (Lombardije)

  • Aantal personen2
  • PrijscategorieBetaalbaar
  • Hond toegestaanNee
  • PluspuntOp een boerderij met dieren

Ver weg van de drukte en op zo’n 20 minuten rijden van Lago Maggiore ligt het natuurhuisje Cittiglio Ani. Maak hier kennis met het Italiaanse boerenleven en dompel jezelf onder in de prachtige natuur. Vanaf je natuurhuisje heb je een schitterend uitzicht over de omringende bergen en kom je oog in oog te staan met wilde dieren zoals vossen, dassen, eekhoorns, herten en talloze vogelsoorten. De boerderij ligt op 1 kilometer afstand van het kleine bergdorpje Vararo. Wandel hier langs de mooie landelijke huizen en geniet van de rijke flora in de omgeving. Cittiglio Ani is zo’n plekje waar je nog ongestoord kunt genieten.

Meer info en boeken

Agriturismo Badalone (Comomeer)

  • Aantal personen2 – 4
  • PrijscategorieGoedkoop
  • Hond toegestaanJa
  • PluspuntMooi uitzicht

Ben jij op zoek naar een kindvriendelijke agriturismo in Noord-Italië? Dan is agriturismo Badalone bij het Comomeer een aanrader. Je vindt deze accommodatie op steenworp afstand van het centrum van Badalone, vlakbij wandel- en fietspaden, het strand en de Livo rivier. Dit is zo’n plek waar je lekker actief kunt zijn in de natuur. Maar ook waar je kunt genieten van een heerlijke stranddag aan het Comomeer. Vanaf je appartement heb je een fantastisch uitzicht over het meer, want dat ligt slechts 700 meter verderop.

Meer info en boeken

LEES OOK: Hotel Comomeer met zwembad

Agriturismo Mongalletto (Piemonte)

  • Aantal personen1 – 3
  • PrijscategorieLuxe
  • Hond toegestaanNee
  • PluspuntMidden in de wijnstreek

Te midden van de betoverende glooiende heuvels die bezaaid zijn met wijngaarden, middeleeuwse kastelen en pittoreske dorpjes, bevindt zich agriturismo Mongalletto. Gelegen in het prachtige Piemonte, staat deze regio bekend om haar voortreffelijke wijnen. En agriturismo Mongalletto is hierop zeker geen uitzondering met haar uitgebreide wijnkelder vol met kwaliteitswijnen.

Vanaf je accommodatie heb je een adembenemend uitzicht op de wijngaarden en het sprookjesachtige kasteel van Castellinaldo. Overdag kun je hier uitstekend vertoeven aan het zwembad. En in de avond proef je het ware Piemonte, want de familie bereidt 's avonds de lekkerste diners voor je.

Meer info en boeken

Natuurhuisje in Pigna (Ligurië)

  • Aantal personen2 – 5
  • PrijscategorieBetaalbaar
  • Hond toegestaanJa
  • PluspuntHeel sfeervol en midden tussen de bergen

Waarom zou je kiezen voor een verblijf in natuurhuisje Pigna in Noord-Italië? Vanwege het mooie uitzicht en de schitterende omgeving. Dit vrijstaande huis is geschikt voor 5 personen en beschikt over 2 slaapkamers en een grote badkamer met stortdouche. Je vindt er een groot houten balkon vanaf waar je een fenomenaal uitzicht hebt over de olijfboomgaard. Hier kan je ’s avonds genieten van een prachtige zonsondergang onder het genot van een lekker wijntje. De natuur in dit gebied is nog ongerept en met mondaine badplaatsen zoals San Remo, Nice en Monaco in het achterland is er altijd wel wat leuks te beleven.

Meer info en boeken

Agriturismo Redó (Gardameer)

  • Aantal personen2 – 6
  • PrijscategorieLuxe
  • Hond toegestaanNee
  • PluspuntHeerlijk eten

Wil jij overnachten in een agriturismo aan één van de Italiaanse meren? Overweeg dan een verblijf bij agriturismo Redó. Je vindt deze landelijke boerderij in Peschiera del Garda, op zo’n 10 kilometer afstand van de toren van San Martino della Battaglia en Gardaland. Dit pretpark is het ideale uitje voor gezinnen met kinderen. Maar dat is niet de enige reden waarom je hier zou willen slapen. Heb je de foto’s van de kamers al bekeken? Die zijn zó stijlvol ingericht dat je nooit meer naar huis wil.

Meer info en boeken

LEES OOK: Agriturismo Gardameer

Agriturismo Al Marnich (Lombardije)

  • Aantal personen2 – 4
  • PrijscategorieGoedkoop
  • Hond toegestaanJa
  • PluspuntVeel wandel-, fiets en watersportmogelijkheden

Verscholen boven het Comomeer, vind je agriturismo Al Marnich. Deze idyllische boerderij nodigt je uit voor een ontspannen vakantie te midden van de prachtige Schignano bergen. Geniet hier van het adembenemende uitzicht en alle rust. En ben je toe aan wat actie? Dan zijn er genoeg mogelijkheden in de omgeving.

Maak bijvoorbeeld een wandel- of fietstocht door de omgeving om zo de Italiaanse sfeer te proeven. Of waag jij je liever aan watersporten op het prachtige Comomeer? Na een actieve dag kun je in het restaurant terecht voor een heerlijke maaltijd, bereid met ingrediënten uit de eigen tuin, waaronder huisgemaakte kaas, jam of pasta.

Meer info en boeken

Agriturismo Farmhouse La Barberina (Zuid-Tirol)

  • Aantal personen2
  • PrijscategorieLuxe
  • Hond toegestaanJa
  • PluspuntMooi en modern ingericht

Deze traditionele boerderij is volledig omgetoverd tot een modern paleisje. Niet voor niets wordt deze agriturismo dan ook zo goed beoordeeld door haar gasten. In de stijlvolle kamers kom je weer helemaal tot rust na een actieve dag in de omgeving. Wat is er zoal te beleven? Een dagje naar Lago di Levico of een terrasje pakken in Trento. Of je er nu komt om te ontspannen of om de Italiaanse cultuur op te snuiven. Een overnachting in Farmhouse La Barberina zal je nog lang bijblijven!

Meer info en boeken

Kleinschalige agriturismo in Maccagno con Pino e Veddasca (Lago Maggiore)

  • Aantal personen2
  • PrijscategorieBetaalbaar
  • Hond toegestaanNee
  • PluspuntUitzicht op het meer

Ben je op zoek naar een romantische plek voor jouw vakantie in Lombardije? Dan is dit natuurhuisje in Maccagno con Pino e Veddasca een aanrader. Deze accommodatie staat midden in een bos en wordt omringd met oude rotsen en stenen muren. Er zijn 4 verschillende accommodaties aanwezig voor slechts een aantal gasten.

Daardoor is de sfeer heel intiem en gemoedelijk. Dat komt ook doordat er geen andere huizen in de buurt zijn. Zo kun je je hier volledig overgeven aan de geluiden van de natuur. De enige auto’s die je hoort, zijn namelijk die van de gasten. Om de rust goed te bewaren, zijn kinderen pas welkom vanaf 12 jaar. Deze agriturismo in Noord-Italië is daarom de ideale keuze voor vakantiegangers die op zijn naar rust en ontspanning.

Meer info en boeken

LEES OOK: Camping Lago Maggiore

Agriturismo Giacomino (Comomeer)

  • Aantal personen2 – 6
  • PrijscategorieLuxe
  • Hond toegestaanJa
  • PluspuntMet wellnesscentrum

En dan zijn we beland bij de laatste agriturismo van dit lijstje, maar zeker niet de minste: agriturismo Giacomino. Deze traditionele agriturismo ligt midden in een bos met 100 jaar oude dennenbomen, op een hoogte van zo’n 1.100 meter.

Daardoor geniet je hier van een fenomenaal uitzicht over de groene omgeving. De faciliteiten zijn ook niet mis. Er is namelijk een heerlijk restaurant aanwezig, een prachtige tuin én een wellnesscentrum met sauna, bubbelbad en Turks bad. Dat kom je zelden tegen in een Noord-Italiaanse agriturismo. Het Comomeer en het meer van Mezzola liggen op zo’n 10 kilometer afstand van het complex. Qua ontspanning zul je hier dan ook niets tekortkomen.

Meer info en boeken

Meer luxe, mooie en kindvriendelijke agriturismo in Noord-Italië (met zwembad)

  • Natuurhuisje
    → Agriturismo's in Noord Italië midden in de natuur
  • Booking.com
    → Hotels, appartementen en agriturismo in Noord Italië
  • Eliza was Here
    → De best geselecteerde agriturismo's in Italië
  • Tritt
    → De mooiste vakantiehuizen en boerderijen in Italië
  • Casamundo
    → Thuis op vakantie in de mooiste agriturismo's van Italië

Bij welke agriturismo in Noord-Italië ga jij vakantie vieren?

Ben jij op zoek naar een kindvriendelijke agriturismo in Noord-Italië voor het hele gezin of overnacht je liever samen met je partner te midden van de prachtige natuur? Of je nu kiest voor een afgelegen plek tussen de bergen of met uitzicht op een van de Italiaanse meren. Agriturismo’s staan bekend om hun unieke karakter en prachtige locaties. Wacht daarom niet te lang met het vastleggen van jouw favoriete verblijf. Deze agriturismo in het noorden van Italië hebben namelijk maar een beperkt aantal kamers beschikbaar!

→ Volg ons op Facebook voor een wekelijkse dosis vakantie-vitamines!

Meer inspiratie voor een vakantie in Italië

  • Agriturismo Toscane
  • Agriturismo Sicilië
  • Agriturismo Puglia
  • Camping Noord-Italië
  • Vakantiepark Noord Italië
  • Leuke campings Gardameer
  • Campings Venetië
  • Camping Bloemenriviera
  • Camping Dolomieten met zwembad
  • Camping Idromeer
  • Appartement Gardameer
  • Vakantiehuis Italië met privé zwembad

Tags:agriturismo, Italië, natuur, Noord-Italië, vakantie met kinderen

Agriturismo Noord Italië → 10 Luxe, Mooi En Kindvriendelijk (o.a. Met Zwembad En Bij De Italiaanse Meren) (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Laurine Ryan

Last Updated:

Views: 5936

Rating: 4.7 / 5 (57 voted)

Reviews: 88% of readers found this page helpful

Author information

Name: Laurine Ryan

Birthday: 1994-12-23

Address: Suite 751 871 Lissette Throughway, West Kittie, NH 41603

Phone: +2366831109631

Job: Sales Producer

Hobby: Creative writing, Motor sports, Do it yourself, Skateboarding, Coffee roasting, Calligraphy, Stand-up comedy

Introduction: My name is Laurine Ryan, I am a adorable, fair, graceful, spotless, gorgeous, homely, cooperative person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.